Antilta (n. 70-vuotias, hyväkuntoinen, paljon liikkuva mies) on poistettu omat hampaat jo nuorena miehenä. Ienrustot ovat vuosien myötä kuivuneet kovasti. Proteesit ovat olleet hänelle tärkeät sekä toiminnallisesti että ulkonäöllisesti.

Voimakkaan purennan ja ikenien reilun kuivumisen vuoksi Antti on uusinut proteesinsa noin kymmenen vuoden välein. Oheisesta kuvasta näkyy hyvin ikenien kuivumisesta johtuva proteesien korkeuden muutos. Vasemman puoleiset proteesit on valmistettu noin 20 vuotta sitten, keskimmäiset noin  10 vuotta sitten ja oikeanpuoleiset proteesit ovat uudet. Hyväkuntoinen Antti on käyttänyt proteesejaan täysipainoisesti, mikä näkyy myös proteesihampaiden kulumisena.

Alla olevassa kuvasarjassa Antilla on suussaan n. 20 vuotta sitten tehdyt hampaat. Purenta on kulunut, purentajärjestys on väärä – eli alaproteesin etuhampaat ohjautuvat yläetuhampaiden etupuolelle. Purressa nenä ja leuka painuvat reilusti liian lähelle toisiaan. Tällöin lihasten purentavoima katoaa eivätkä leukanivelet toimi enää oikein.

Näissä kuvissa Antilla on suussaan uudet proteesit. Sekä purentajärjestys on oikea että kasvojen mitta ovat oikeat. Proteeseilla pystyy puremaan tavallisesti eivätkä leukanivelet painu liiaksi.