Hammasproteesi tulisi tarkastuttaa ja huoltaa vuoden välein, pohjata 2-3- vuoden välein ja uusia 5-10 vuoden kuluttua. Viallinen, epäsopiva ja vanha proteesi saattaa aiheuttaa monenlaisia ikäviä vaurioita suussa.
Hammasproteesista huolehtimalla voi ehkäistä suusairauksia ja se on myöskin keino parantaa jo syntyneitä vaurioita.

Uusiin proteeseihin tottuminen vie jonkin verran aikaa. Ensimmäisten käyttöpäivien aikana suussa saattaa tuntua aristusta ja puhevaikeuksiakin saattaa ilmetä, sillä kielen täytyy sopeutua muuttuneeseen tilanteeseen.

Syöminen proteesi suussa voi aluksi tuntua vieraalta. Rauhallinen ruokailu, paloiteltu ja pehmeä ruoka on aluksi helpointa syötävää. Pureskelussa pitää muistaa käyttää sivualueen hampaita, ei etuhampaita.

Huolellinen suuhygienia ja proteesin puhdistaminen on tärkeää. Proteesi kannattaa puhdistaa ainakin aamuin ja illoin – tarvittaessa myös aterioinnin jälkeen. Proteesin pesuun parhaat välineet ovat proteesihammasharja ja saippuapohjainen pesuaine, esim. tiskiaine.

Yleensä neuvotaan ottamaan proteesi yöksi pois suusta. Näin suu ja limakalvo saavat levätä ja suun tulehdusten vaara pienenee. Mutta jos proteesin käyttö ei tunnu haittaavalta, sitä voi pitää suussa myös yöllä. Suun ulkopuolella proteesi säilytetään kuivassa.